Friday, January 27, 2012

Οι φωτογράφοι πίσω απ’ τις πιο διάσημες φωτογραφίες


Το «Behind Photographs» είναι ένα θαυμάσιο άλμπουμ του Τιμ Μαντοάνι που φέρνει κορυφαίους φωτογράφους πίσω από τις πιο διάσημες φωτογραφίες που τράβηξαν ποτέ.

Μπορεί τα ονόματα ή τα πρόσωπα των φωτογράφων να μην σας λένε πολλά, αλλά οι εικόνες που κρατούν στα χέρια τους σίγουρα θα σας έχουν συγκινήσει, ενθουσιάσει ή προβληματίσει κάποια στιγμή. Πρόκειται για μερικές από τις πιο διάσημες φωτογραφίες που έχουν ποτέ τραβηχτεί. Ο Τιμ Μαντοάνι αποφάσισε κάποια στιγμή ότι θέλει να δώσει σημασία και στους ανθρώπους που τράβηξαν αυτές τις απίθανες φωτογραφίες και ξεκίνησε με μια τεράστια μηχανή μεγάλου φορμά (20Χ24) να γυρίζει ολόκληρη την Αμερική για να τους βρει και να τους απαθανατίσει όλους στην ίδια πόζα, να κρατούν στα χέρια τους την πιο διάσημή τους φωτογραφία. Το project του έχει ήδη πάνω από 150 φωτογράφους με τις εικόνες τους και αποτελεί ήδη κομμάτι της ιστορίας της αμερικανικής φωτογραφίας, αφού κάτι παρόμοιο δεν έγινε ποτέ σε τόσο μεγάλη κλίμακα. Όλες οι φωτογραφίες του Μαντοάνι θα μαζευτούν σε ένα βιβλίο που θα προσπαθήσει να κρατήσει στην ζωή τους δημιουργούς μερικών από τις πιο εμβληματικές εικόνες για πάντα.
Κάντε κλικ για να δείτε τις φωτογραφίες σε μεγέθυνση και παρακολουθείστε τον Μαντοάνι να μιλάει για το σχέδιό του στο βίντεο που ακολουθεί.








Πηγή

No comments:

Post a Comment