Thursday, February 16, 2012

Η Apple στέλνει επιθεωρητές εργασίας στα εργοστάσια της Κίνας!

Η Apple στέλνει επιθεωρητές εργασίας στα εργοστάσια της Κίνας!Σάλος είχε ξεσπάσει πριν λίγες ημέρες μετά τις καταγγελίες για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια της Apple στην Κίνα.

Θυμίζουμε ότι τον Μάιο του 2011, μια έκρηξη σε εργοστάσιο της FoxConn στην Κίνα, βασικού κατασκευαστή εξαρτημάτων για την Apple, στοίχισε τη ζωή σε 4 εργαζόμενους ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 18.
H Foxconn, η εταιρεία που κατασκευάζει για λογαριασμό της Apple, φέρεται να είχε ζητήσει από τους εργαζομένους να καθαρίσουν τις οθόνες των iPad με ένα πολύ ισχυρό διαλυτικό προκειμένου να αποκτήσουν τη γνωστή γυαλάδα.
Λόγω ανεπαρκών μέτρων ασφαλείας όμως, μια έκρηξη οδήγησε σε μεγάλης έκτασης πυρκαγιά.
»Η Apple ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για το πρόβλημα. Το μοναδικό τους ενδιαφέρον ήταν η αύξηση της παραγωγής με ταυτόχρονη μείωση του κόστους», καταγγέλουν οι εργαζόμενοι…
Σε εργοστάσια της Foxconn έχουν τοποθετηθεί ειδικά δίχτυα ώστε οι εργαζόμενοι να μην αυτοκτονούν, καθώς τα τελευταία δυο χρόνια οι απόπειρες αυτοκτονίας παρουσιάζουν αυξητική τάση, με πάνω από 18 εργάτες να έχουν επιχειρήσει να βάλουν τέλος στη ζωή τους
Για τους παραπάνω λόγους η εταιρεία αποφάσισε να συνεργαστεί με το τη Fair Labor Association προκειμένου να ελεγθούν οι συνθήκες στα εργοστάσια της Foxconn όπου η Apple παράγει τα προϊόντα της.
H Fair Labor Association είναι μια οργάνωση που έχει ως στόχο να πάψουν να υπάρχουν εργοστάσια και μονάδες παραγωγής στις οποίες οι εργάτες εργάζονται σε καθεστώς σχεδόν δουλείας.
Στελέχη της θα μεταβούν στα εργοστάσια της Foxconn προκειμένου να διερευνήσουν τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτά. Από τα συμπεράσματα τους θα κριθεί και η σχέση της εταιρείας με την Apple.
ΠΗΓΗ: mediagate.gr

No comments:

Post a Comment