Wednesday, February 29, 2012

Το νέο που θα σοκάρει! Θέλουν για εθνικό μας νόμισμα το δολάριο!

Επεξεργάζονται σχέδιο που θέλει την Ελλάδα, σε περίπτωση εξόδου της από την ζώνη του ευρώ, η οποία φαντάζει κοντά όσο ποτέ, να... υιοθετεί "προσωρινά", ως εθνικό της νόμισμα το Δολάριο!

Με την δικαιολογία ότι η χώρα δεν προλαβαίνει να τυπώσει δραχμές, θα έχουμε για τουλάχιστον 3 με 5 χρόνια, μια τριπλή ισοτιμία με Ευρώ, Δολάριο και Δραχμές που θα χρησιμοποιούνται μόνο ως λογιστική αξία και για την σύναψη Swap μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, η ακόμα και την εφαρμογή νέας ονομασίας νομίσματος, έτσι ώστε να μην μπορούν να υπάρχουν συγκρίσεις με παλαιότερες ισοτιμίες.

Το σχέδιο αυτό τον Αμερικανών επεξεργάζεται ομάδα οικονομικών ερευνητών μαζί με την (FED), αποσκοπεί στην είσοδο του Δολαρίου στην Ε.Ε, με Δούρειο Ίππο την Ελλάδα που ήδη, άνοιξε την πόρτα στο Δ.Ν.Τ. για την Ευρώπη, με τον μηχανισμό στήριξης.

Το σενάριο αυτό φαντάζει ως σανίδα σωτηρίας για την Αμερικάνικη οικονομία που διανύει την δυσκολότερη περίοδο της. Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, θα κλυδωνίσει την ισοτιμία τον δύο νομισμάτων και πολύ πιθανό, να οδηγήσει και άλλες χώρες εκτός του ευρώ, οδηγώντας τες στον δρόμο που θα έχει δείξει η Ελλάδα, υιοθετώντας και αυτές ως εθνικό νόμισμα συναλλαγών το Δολάριο. Στην περίπτωση αυτή το ευρώ θα υποτιμηθεί έως και 50% και η Αμερικανική οικονομία, θα πάρει τεράστια δύναμη, καθιστώντας μάλιστα το Δολάριο Παγκόσμιο νόμισμα.

Όλα αυτά θα εξελιχθούν με ραγδαίους ρυθμούς, μετά την εκλογική αναμέτρηση της Ρωσίας την Κυριακή 4 Μαρτίου. Σκοπός των Αμερικανών είναι ο πλήρης έλεγχος της Ελλάδος και η αποκοπή κάθε σχέσης με την Ρωσική πλευρά, έτσι θα αποκλειστεί κάθε δίοδος δυνάμεων της Ρωσίας στην Μεσόγειο, μια και στο παιχνίδι είναι ήδη η Τουρκία θα μπει η Ελλάδα και θα ακολουθήσει, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Το σχέδιο αυτό έχει πολλά οφέλη για την Ελληνική πλευρά, όπως και πολλά μειονεκτήματα.

No comments:

Post a Comment