Thursday, February 16, 2012

Στο φως τα «μυστικά» του μοναδικού ιδιωτικού πάρκου στο Μανχάταν [φωτο]

Στο φως τα «μυστικά» του μοναδικού ιδιωτικού πάρκου στο Μανχάταν [φωτο]Μυστικά καλά «κρυμμένα», που δεν γνωρίζουν ούτε οι Νεοϋορκέζοι έχει ένα από τα διάσημα και ιστορικά ιδιωτικά πάρκα, το Gramercy.

Δυστυχώς, ούτε τουρίστες, αλλά ούτε και η πλειοψηφία των Νεοϋορκέζων, γύρω από το πάρκο έχουν δυνατότητα εισόδου. Η βαριά σιδερένια πύλη του Gramercy ανοίγει μόνο, για τους 39 κατοίκους των κτιρίων, που το περιβάλλουν και που έχουν τη δική τους ιστορία. Ιδιοκτήτες των εν λόγω διαμερισμάτων κατά καιρούς υπήρξαν ο Oscar Wilde, αλλά και δύο πρόεδροι των ΗΠΑ, ο Teddy Roosvelt και John F. Kennedy.
To πάρκο, όμως, άνοιξε τις πόρτες του για το Business Insider και τους αναγνώστες του, επιτρέποντας να δουν και να μάθουν μερικά από τα περίφημα μυστικά του.
Η περιοχή γύρω από το πάρκο ήταν κάποτε έλος. Το Gramercy Park δημιουργήθηκε από τον Samuel Ruggles το 1831. Ο φράχτης του εμφανίστηκε δύο χρόνια αργότερα, ενώ η κεντρική πύλη διατηρείται έως και σήμερα.
Το 1863 το πάρκο άνοιξε τις πύλες του για την ένωση στρατιωτών ως φόρο τιμής, στην προστασία, που παρείχαν στον χώρο, στη διάρκεια του εμφυλίου.

Σήμερα, το πάρκο «ανήκει» στους ιδιοκτήτες των κτιρίων, που το περιβάλλουν. Είναι ένα από τα δύο ιδιωτικά πάρκα της Νέας Υόρκης, το άλλο βρίσκεται στο Queens.
Οι κάτοικοι των περίπου 1,250 διαμερισμάτων γύρω από το πάρκο μπορούν να αγοράσουν τα κλειδιά των πυλών του για 350 δολάρια. Πάντως, βαρύ είναι το «πρόστιμο» στην περίπτωση, που τα χάσουν. Θα πρέπει να καταβάλλουν 1,000 δολάρια.

Απαγορεύονται όλες οι φωτογραφίες εντός του πάρκου. Βέβαια, παρόμοια απαγόρευση ίσχυε και παλαιότερα τον 19ο αιώνα,όπου δεν επιτρεπόταν σε καλλιτέχνες να κάνουν σχέδια με θέμα το Gramercy.
Υπάρχουν επίσης και άλλοι απαράβατοι κανόνες. Απαγορεύεται να πατηθεί το γρασίδι ακόμα από παιδιά, ενώ απαγορεύεται η παρουσία ζώων.
Και εάν όλες αυτές οι φωτογραφίες δεν είναι αρκετές, το Business Insider προσκαλεί τους αναγνώστες του να επισκεφθούν τα γραφεία του, καθώς η θέα από το παράθυρο του μπάνιου είναι αυτή…
ΠΗΓΗ: 24h.gr

No comments:

Post a Comment