Tuesday, February 14, 2012

Του Αγίου Βαλεντίνου; η μοναξιά θέλει καλοπέραση



Cupcake 55 χιλιάδων δολαρίων, σαγηνευτικό κοκτέιλ, εύκολο γλυκό, σέξι λαχανικά


Ένα ζαχαροπλαστείο που βρίσκεται στην Φιλαδέλφεια (των ΗΠΑ) σκαρφίστηκε ένα διαφημιστικό –υποθέτω- κόλπο, κουτί για την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Το κόκκινο cupcake με την άσπρη διακόσμηση κορυφώνεται με ένα διαμάντι 8 καρατίων για όσους σκοπεύουν να κάνουν την «πρόταση» με όσο πιο κιτς τρόπο γίνεται. Ο κοσμηματοπώλης, μάλιστα, ισχυρίζεται ότι έχει κάνει 15% έκπτωση.
Θα σας έδινα το τηλέφωνο του μαγαζιού, αλλά δεν θέλω να σας χρεώσω με υπερατλαντικό τηλεφώνημα.

Από τα σαλόνια στα αλώνια


Μην στενοχωριέστε, έτσι κι αλλιώς τα cupcakes είναι το πιο υπερτιμημένο γλυκό της τελευταίας δεκαετίας. Αντ ‘αυτών, θα σας προτείνω ένα πανεύκολο γλυκό που μπορείτε άνετα να φάτε και μόνοι σας ή με τους φίλους σας, για να γιορτάσετε πιο υπερτιμημένη γιορτή της ανθρωπότητας. Πρέπει να αγοράσετε παγωτό βανίλια, μπανάνες, μαύρη ζάχαρη και βούτυρο.
  • 4 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
  • 4 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
  • 4 ώριμες μπανάνες, κομμένες σε φέτες
Βάλτε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε τηγάνι ή και κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για ένα λεπτό. Ανακατέψτε, προσθέστε τις μπανάνες και ανακατέψτε ξανά για να σκεπαστούν καλά. Σε δυνατή φωτιά πάντα, αφήστε τις για 1 λεπτό και 45 δευτερόλεπτα. Πάνε τέλεια με το παγωτό.

Σέξι πράσα

Μπορούν τα λαχανικά να είναι σέξι; Φυσικά και μπορεί, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες του SproutedKitchen. Το σάιτ δεν διαφημίζεται ως τέτοιο, αλλά δείτε: κοντινά φασολιών, τρυφερά λάχανα, λυγερές μπανάνες,…















Σε κάθε περίπτωση, το αλκοόλ βοηθάει

Αν όμως έχετε «αντικείμενο» και πονηρές προθέσεις, μεθύστε το με negroni – έχει το τέλειο αθώο χρώμα, την κατάλληλη ποσότητα αλκοόλ και είναι πανεύκολο. Σε περίπτωση έλλειψης "αντικειμένου" πίνεται και χωρίς παρέα.



1 μέρος τζιν, ένα μέρος Campari και ένα μέρος κόκκινο Martini. Παγάκια. Ιδανικά με λίγη φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιούΠηγή

No comments:

Post a Comment