Tuesday, February 14, 2012

Ο Karl Lagerfeld σχεδιάζει (και σχολιάζει) τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας έγινε την περασμένη εβδομάδα αρχισυντάκτης (για μια μέρα) της δωρεάν εφημερίδας METRO, και αποφάσισε να κάνει ένα εντιτόριαλ με σκίτσα και σχόλια.


Όλο το εντιτόριάλ του (ο σχολιασμός της επικαιρότητας δηλαδή) δημοσιεύτηκε και στην ελληνική έκδοση της εφημερίδας ###. Και είναι κάπως πικάντικο και πολιτικά μη ορθό...






O Karl σχολιάζει την κατάσταση στην Ελλάδα
«Η Ελλάδα πρέπει να καθαρίσει την εικόνα της. Οι Έλληνες είναι πρόβλημα, γιατί έχουν τη φήμη των διεφθαρμένων. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι τα χρήματα που δίνεις πηγαίνουν εκεί που θα έπρεπε. Πρέπει να αναπτύξουν μία εικόνα εμπιστοσύνης και αυτό απαιτεί χρόνο. Κανείς δεν θέλει να εξαφανιστεί η Ελλάδα, αλλά έχουν αηδιαστικές συνήθειες – όπως και η Ιταλία». (Στο σκίτσο του ο Lagerfeld σχολιάζει ότι ο κ. Βενιζέλος πρέπει να μπει σε δίαιτα όπως και όλη η Ελλάδα).




[+]

Ο Karl σχολιάζει το διαμαντένιο ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ
«Πιστεύω ότι είναι πολύ καλή στις πιο πρόσφατες φωτογραφίες της, ακόμη καλύτερη από μερικά χρόνια πριν – λίγο όμορφη σαν τη βασίλισσα Μary. Μοιάζει λίγο στη γιαγιά της – σε μία πιο χαμογελαστή εκδοχή. Σε ό,τι αφορά το τι φοράει, έχει γίνει περισσότερο ο εαυτός της – οτιδήποτε κι αν είναι αυτό». Στην ερώτηση αν η μοναρχία είναι ακόμη χρήσιμος θεσμός, απαντά: «Είναι καλό για τους τουρίστες, επειδή φέρνει πολλά χρήματα στη χώρα. Η μοναρχία είναι απόλυτα άχρηστη, αλλά είναι ευχάριστη. Γιατί να μην αφήσουμε τους οπαδούς της να ονειρεύονται;».

Ο Karl σχολιάζει τη Lana del Ray
«Προτιμώ την Adele και τη Florence Welch. Αλλά ως μοντέρνα τραγουδίστρια, δεν είναι κακή. Το φαινόμενο αυτή τη στιγμή είναι η Adele. Είναι λίγο χοντρή, αλλά έχει πολύ όμορφο πρόσωπο και θεϊκή φωνή. Η Lana del Ray δεν είναι καθόλου κακή. Μοιάζει πολύ με σύγχρονη τραγουδίστρια. Στις φωτογραφίες της είναι όμορφη. Δεν πρέπει να νιώθει μόνη της χάρη στα εμφυτεύματά της».

Ο Karl σχολιάζει τις γυναίκες στη Ρωσία
«Εάν ήμουν γυναίκα στη Ρωσία, θα είχα γίνει λεσβία, καθώς οι άντρες είναι πολύ άσχημοι. Υπάρχουν ελάχιστοι όμορφοι, όπως για παράδειγμα ο σύντροφος της Naomi Campbell, αλλά εκεί βλέπεις τις πιο όμορφες γυναίκες με τους πιο άσχημους άνδρες».

Ο Karl σχολιάζει την πολιτική ορθότητα

«Nα είσαι πολιτικά ορθός, αλλά χωρίς να γίνεσαι πληκτικός με αυτό. Οι άνθρωποι θα έπρεπε να είναι ευαίσθητοι σε αυτά τα θέματα, αλλά να μην κάνουν πολύ θόρυβο γύρω από αυτό. Να είσαι πολιτικά ορθός, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να ξέρουμε τη γνώμη σου;»
Πηγή

No comments:

Post a Comment