Tuesday, March 13, 2012

Κι όμως, είναι υποβρύχιο! [φωτο]

Κι όμως, είναι υποβρύχιο! [φωτο]Μοιάζει με «όχημα» από την ταινία του James Bond αλλά είναι πραγματικό! Πρόκειται για ένα ατομικό θαλάσσιο υποβρύχιο, με την μορφή της Όρκα, της δολοφόνου φάλαινας, προκειμένου να εναρμονίζεται τέλεια με το περιβάλλον.

Η εταιρία πολυτελών προϊόντων Hammacher-Schlemmer, δημιούργησε αυτό το μικρό , διθέσιο, καταδυτικό σκάφος, το οποίο μιμείται τις κινήσεις της φάλαινας! Καταδύεται στο νερό και στη συνέχεια πηδάει στην επιφάνεια, μόνο που δεν έχει φυσητήρα!

Με μηχανή 225 ίππων, το «υποβρύχιο-Όρκα» φτάνει τα 25 μίλια την ώρα κάτω από την επιφάνεια του νερού και την διπλάσια ταχύτητα όταν ίπταται στην επιφάνεια, σαν δελφίνι.
Ο οδηγός μπορεί να μανουβράρει το σκάφος με ένα λεβιέ και, με την βοήθεια προσομοιωτή, να μιμείται τις κινήσεις της φάλαινας! Μάλιστα, όταν «βουτάει» μπορεί να καταδυθεί σε βάθος 5 ποδιών.

Φυσικά, το σκάφος πληρεί όλες της προδιαγραφές ασφαλείας και, αν κάποιος ενδιαφέρεται να αποκτήσει αυτό το πανάκριβό και ιδιαίτερο «παιχνίδι» θαλάσσης, δεν έχει παρά να το παραγγείλει από την εταιρία, έναντι 100,000 αμερικανικών δολαρίων.
ΠΗΓΗ: real.gr

No comments:

Post a Comment