Με τη νέα του σειρά 132 5., ο πρωτοποριακός Ιάπωνας σχεδιαστής μόδας μάς αφήνει άναυδους για μία ακόμη φορά.
Ο τρόπος που ο Issey Miyake μπέρδευε την μόδα με την τεχνολογία έχει γράψει ιστορία δεκάδες φορές και έχει καταστήσει τον Ιάπωνα σχεδιαστή ένα από τα πιο σεβάσμια πρόσωπα στον χώρο της μόδας.  Το 132 5. είναι το τελευταίο τoυ project.
Ξεκίνησε πρόπερσι στο πρωτοποριακό του εργαστήριο, το Reality Lab, και φέτος αποδίδει τους πρώτους του καρπούς. Ή μάλλον, τα πρώτα του άνθη. Πρόκειται για ρούχα και αξεσουάρ που διπλώνονται σε δισδιάστατα «λουλούδια» και ξεδιπλώνονται μετά για να δημιουργήσουν μοναδικές εμφανίσεις. Πουκάμισα, φούστες, τσάντες…
Κι όμως, ο οίκος Miyake καταφέρνει να μην χάνεται η κομψότητα των ρούχων όταν ανοίγουν και από δύο διαστάσεις αποκτούν και τρίτη. «Χύνονται» πάνω στα σώματα με τρόπο γοητευτικό, προσδίδοντας στυλ, παρά αφαιρόντας το, όπως θα περίμενε κανείς από την «τεχνολογική» λογική τους. Για μια τέτοια σειρά ενδυμάτων, δεν θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί συμβατικά υλικά. Ο Miyake έφτιαξε έναν ειδικό πολυεστέρα που ταιριάζει στο στυλ του και που αφήνει και «πράσινο» ίχνος, αφού η επεξεργασία του γίνεται με κατά 80% μειωμένες τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα! Η σειρά 132 5. προτάθηκε για τα φετινά βραβεία του Design Museum. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στα τέλη Απριλίου. Μέχρι τότε μπορείτε να επισκεφθείτε κάποιο κατάστημα Issey Miyake για να τα δείτε από κοντά.