Monday, March 19, 2012

Minimal Tarantino Posters.

Επανεφευρίσκοντας τις αφίσες του Pulp Fiction, και άλλων ταινιών του Quentin Tarantino.

Πότε είδα για πρώτη φορά το Pulp Fiction

Τον Μάρτιο του 1995 το Pulp Fiction κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου έχω μόλις τελειώσει την Πέμπτη Δημοτικού, και σειρά έχουν οι καθιερωμένες οικογενειακές διακοπές στην Ασπροβάλτα.

pulp

Τη δεκαετία του '90 παραθερίζαμε για μέρες στην Ασπροβάλτα, μαζί με οικογενειακούς φίλους. Μέναμε σε ένα μικρό ξενοδοχείο -που νομίζω υπάρχει ακόμα- το Hotel Athina, και θυμάμαι πως όλοι έμοιαζαν χαρούμενοι και ξέγνοιαστοι.

Οι μέρες στην Ασπροβάλτα περνούσαν κάπως έτσι: πρωινό μπάνιο στη θάλασσα, ταβέρνα, μεσημεριανός ύπνος, απογευματινό μπάνιο. Τα βράδια κάναμε βόλτα πάνω-κάτω στην παραλία και τρώγαμε παγωτό μηχανής ή καλαμπόκι.

Πολλές φορές πηγαίναμε στο λούνα παρκ, και φυσικά στο θερινό σινεμά με τις μαμάδες, όποτε πρόβαλαν κάποια καινούρια ταινία. Ό,τι ταινία και να ήταν αυτή..

Κάπως έτσι είδα για πρώτη φορά το Pulp Fiction. Και συγκλονίστηκα.
Συγκλονίστηκα σε τέτοιο βαθμό που ακόμα θυμάμαι λεπτομερέστατα τα πάντα: Πού ακριβώς καθόμουν, τι είχα πάρει από το κυλικείο, σε ποιά ακριβώς σκηνή της ταινίας με έσπρωξε καταλάθος κάποιος που έφευγε κακήν κακώς από τον κινηματογράφο, πόσο εντυπωσιακοί και περίεργοι μου είχαν φανεί η μουσική και οι διάλογοι. Τα πάντα.

Την επόμενη μέρα στο πρωινό, θυμάμαι, η μαμά εξιστορούσε ενθουσιασμένη την υπόθεση στον πατέρα μου, και εγώ προσπαθούσα σιωπηλά να καταλάβω τι ακριβώς σήμαινε αυτό το σπονδυλωτή που έλεγε.

Θυμάμαι, ακόμα, ότι ένιωθα και μία φοβερή αμηχανία απέναντι στους γονείς μου την ώρα της εξιστόρησης, γιατί -αν και 11 μόλις ετών- είχα πλήρη συναίσθηση του γεγονότος ότι το έργο ήταν τουλάχιστον ακατάλληλο για την ηλικία μας.

Τώρα που το σκέφτομαι, την ίδια αμηχανία μάλλον θα ένιωθαν κι αυτοί από την μεριά τους, γιατί ποτέ μέχρι σήμερα κανείς μας δεν αναφέρθηκε στην παράδοξη αυτή επιλογή family time ταινίας.

Όπως και να χει, τα χρόνια πέρασαν, το Pulp Fiction έγινε η αγαπημένη μου -σε εμμονικό βαθμό- ταινία, το soundtrack της έγινε ένας από τους αγαπημένους μου δίσκους , και πριν λίγο καιρό ανακάλυψα και αυτές τις καταπληκτικές αφαιρετικές αφίσες που διάφοροι designers έχουν σχεδιάσει για τις ταινίες του Tarantino! Enjoy!


Pulp Fiction + trivia

  • Όποτε ο Βίνσεντ πάει τουαλέτα, συμβαίνει κάτι καταστροφικό: To overdose της Μία, η ληστεία στο εστιατόριο, ο θάνατός του.

pulp
Oscar Delmar

pulp
(via)

  • Η λέξη «fuck» χρησιμοποιείται 257 φορές στην ταινία. Στην μέτρηση αυτή δεν συνυπολογίζονται τα 'Fuck' του Μαρσέλους Γουάλας στη σκηνή που του έχουν δέσει το στόμα.

pulp
Mads Hindhede Svanegaard

pulp
VIKING Designers

  • Ο Τζουλς χρησιμοποιεί στο σύνολο δυο φορές ένα δήθεν εδάφιο της Αγίας Γραφής που αναφέρει (Ιεζεκιήλ 25:17). Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για εδάφιο της Αγίας Γραφής αλλά για υπαινιγμό για την ταινία Karate Kiba όπου αναφέρεται το ίδιο κείμενο ως εδάφιο του Βιβλίου Ιεζεκιήλ.

pulp
Sandeep Bedadala

  • Στο μαγαζί του Μάιναρντ έχει πάνω δεξιά σε ράφι μια πινακίδα με γράμματα από νέον, απο τα οποία μερικά δεν λειτουργούν. Τα υπόλοιπα γράμματα σχηματίζουν την λέξη «kill ed». Μαζί με το "Z" στα κλειδιά του Ζεντ σχηματίζουν «Kill Zed».

pulp
Ibraheem Youssef

pulp

pulp
Chathuranga Neminda

pulp
Tim Doyle

  • Ο Ταραντίνο είναι από το Νόξβιλ του Τεννεσσή, από όπου είναι και το χρυσό ρολόι του Μπουτς, και όπου επίσης τελικά θα καταφύγει.

pulp
Jacob Wise


Reservoir Dogs

dogs
Ibraheem Youssef

dogs
Grischa Stanjek

dogs
Vincent Vermeij

dogs
Tim Doyle


Deathproof


death proof
Chathuranga Neminda

death proof
Tim Doyle

*** Εσείς, πότε και πού είδατε για πρώτη φορά το Pulp Fiction ;





Πηγή

No comments:

Post a Comment