Wednesday, March 14, 2012

Pinterest: Ο νέος «αθόρυβος» αντίπαλος του Facebook


http://www.inthevip.gr/wp-content/uploads/pinterest.jpgΜπορεί να είναι η πρώτη φορά που ακούτε το “Pinterest”. Μπορεί όμως να έχετε ήδη λογαριασμό σε αυτό! Τι είναι το Pinterest;
Πρόκειται για ένα κοινωνικό δίκτυο που κερδίζει καθημερινά “αθόρυβα” έδαφος και θα μπορούσε άνετα να είναι ο νέος μελλοντικός αντίπαλος του Facebook.
Στο Pinterest βλέπεις μόνο πράγματα που σε ενδιαφέρουν. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες όπως φαγητό, ρούχα, μουσική, σπορ και εσύ απλά ακολουθείς αυτές που θες και… καρφιτσώνεις αυτά που σου αρέσουν. To Pinterest αναπτύσσεται εξαιρετικά γρήγορα χωρίς κανένα “promo” και το γεγονός ότι δεν έχει παιχνίδια δε φαίνεται να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα.
Στο επόμενο infographic θα δείτε μερικά στατιστικά στοιχεία που θα σας εκπλήξουν:
Ο μέσος όρος που περνά κάποιος καθημερινά στο Pinterest είναι 15,8 λεπτά όταν την ίδια στιγμή στο Facebookξοδεύει 12,1. Από το Μάϊο του 2011 οι χρήστες αυξήθηκαν κατά 2702% και μάλιστα πρόκειται για απλούς χρήστες και όχι επιχειρήσεις.
Επιπλέον το 68,2% των χρηστών που το χρησιμοποιούν είναι γυναίκες ενώ καθημερινά επισκέπτονται το κοινωνικό δίκτυο 1,36 εκατομμύρια χρήστες.
“Αθόρυβα” αλλά σταθερά μήπως κάποιος απειλεί το Facebook;


Πηγή

No comments:

Post a Comment