Sunday, November 13, 2011

Συμβουλές για επιτυχημένο interview!!

Πως και πως περιμένατε τη συνέντευξη για εκείνη τη δουλειά. Άλλο τόσο, όμως, σας έχει φάει η αγωνία για το πώς θα τα πάτε στο ραντεβού με τον εργοδότη. Και είναι λογικό. Και μόνο με τη σκέψη, ότι λίγα μόλις λεπτά είναι ικανά να κρίνουν το επαγγελματικό σας μέλλον, σας κάνει πολύ πιο ευάλωτους στο στρες, που μισείτε τόσο! Χιλιάδες σκέψεις περνάνε από το μυαλό σας για το τι θα πείτε, πως θα το πείτε, τι θα φορέσετε, πως θα σταθείτε.

Τα συναισθήματά σας, θα μπορούσαν να εξισωθούν με εκείνα που είχατε στο σχολείο, όταν γράφατε διαγώνισμα στο χειρότερο σας μάθημα και ενώ είχατε διαβάσει ξέρατε ότι και πάλι δεν θα κάνετε και πολλά πράγματα. Back to reality, όμως, και καλύτερα δηλαδή, αφού στην ουσία τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο νομίζετε. Ηρεμήστε, μην μεγαλοποιείτε την κατάσταση και αφού εφοδιαστείτε με αυτοπεποίθηση αλλά και σύνεση,διαβάστε τα παρακάτω tips-συμβουλές και δείξτε τι αξίζετε!


Εμφάνιση
Η πρώτη εντύπωση είναι καθοριστική. Κερδίστε τη και δύσκολα θα βγείτε χαμένοι! Προσέξτε, λοιπόν, την εμφάνιση σας.

1.Αφήστε τον sexy εαυτό σας για άλλη ώρα. Προτιμήστε κάτι κλασσικό, όπως ένα ταγιέρ/κοστούμι, και μην ανακατεύετε πολλά χρώματα.Το πολύ δύο χρώματα σε τόνους, όπως το μαύρο, το καφέ, το γκρι, ή το λευκό σε πουκάμισο είναι μια χαρά. Αυτό, βέβαια εξαρτάται πάντα και από το περιβάλλον και το χαρακτήρα της δουλειάς. Αν π.χ. το περιβάλλον έχει πιο νεανικό τόνο, τότε και ένα πιο σπορ/απλό, αλλά καθαρό και περιποιημένο ντύσιμο είναι επιτρεπτό.
2.Να είστε λιτοί στα αξεσουάρ σας. Ιδιαίτερα αν είστε γυναίκες, μην βάλετε την Άρτα και τα Γιάννενα από κοσμήματα, αποφύγετε το έντονο μακιγιάζ και τα γκλίτερ. Οι φυσικές, πιο γήινες, δηλαδή, αποχρώσεις είναι ότι πρέπει.
3.Το μανικιούρ προσέξτε το! Δεν είναι λίγοι που δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα χέρια του άλλου. Προτιμήστε γαλλικό μανικιούρ, ένα διάφανο ή ένα μονόχρωμο κλασσικό χρώμα, χωρίς πολλά εξεζητημένα σχέδια και στρας επάνω. Η περιποίηση των χεριών ισχύει και για τους άνδρες.
4.Μην βάλετε βαρύ άρωμα, ή «θανατηφόρες» ποσότητες από το άρωμά σας, το λέμε και το τονίζουμε! Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μπορεί να επηρεάσει την έκβαση της συνέντευξης.

Και να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι το θέμα δεν είναι μόνο να βρεις τη δουλειά, αλλά και να την κρατήσεις! Καλή επιτυχία!

Aλεξάνδρα Νιζάμη.

1 comment:

Anonymous said...

Το παραπάνω άρθρο έχει δημιουργό ο οποίος ΔΕΝ είστε εσείς, κυρία Aλεξάνδρα Νιζάμη, καθώς και επίσημο site στο οποίο αναρτήθηκε για πρώτη φορά. Οι υπεύθυνοι του all4fun.gr έχουν ήδη ενημερωθεί για το γεγονός και παρακαλούν να κάνετε χρήση του άρθρου μαζί με το όνομα του πραγματικού αρθρογράφου και την πηγή από την οποία το πήρατε και το αναρτήσατε στο δικό σας blog. Διαφορετικά θα πρέπει να το αποσύρετε, διότι το παραπάνω άρθρο με την υπογραφή σας, αποτελεί αντικείμενο ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. Το άρθρο αυτό έχει δημιουργό και site στο οποίο αναρτήθηκε για πρώτη φορά.
Ελπίζουμε στην κατανόησή σας ώστε να μην υπάρξουν κυρώσεις.

Το πρωτότυπο άρθρο βρίσκεται στην παρακάτω διεύθυνση:
http://www.all4fun.gr/various/articles/416--tips-interview.html

Post a Comment