Tuesday, February 21, 2012

ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤ1

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε ο απρόκλητος προπηλακισμός και η σύλληψη του δημοσιογράφου Χρήστου Μαζανίτη από αστυνομικούς την Κυριακή στο Σύνταγμα. Ο Χρ. Μαζανίτης κάλυπτε, με το συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού...
«ΑΝΤΕΝΝΑ», τις χθεσινές συγκεντρώσεις στην πλατεία, όταν ομάδα αστυνομικών προσπάθησε να παρεμποδίσει αυτόν κι άλλους δημοσιογράφους φωτορεπόρτερ, καμεραμαν να καλύψουν την αναίτια και βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ κατά νεαρών διαδηλωτών.
Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν οι αστυνομικοί άρχισαν να σπρώχνουν βίαια τους ανθρώπους των ΜΜΕ ενώ συνέλαβαν τον Χρ. Μαζανίτη όταν αυτός διαμαρτυρήθηκε λέγοντας τους «είμαι δημοσιογράφος, δεν φεύγω, θα μείνω εδώ να κάνω τη δουλειά μου»… Ο δημοσιογράφος μετά την σύλληψή του παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο και..
αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από πολύωρη ταλαιπωρία αφού, όμως, ορίστηκε τακτική δικάσιμος!
Αν ένας δημοσιογράφος υφίσταται τέτοια μεταχείριση καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται σε άλλες περιπτώσεις που δεν υπάρχει το περιθώριο αντίδρασης και δημοσιοποίησης τέτοιων και (συνήθως) ακόμη χειρότερων περιστατικών αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας σε βάρος διαδηλωτών.
Το ΔΣ της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών ζητεί εξηγήσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή και απαιτεί να ανακληθεί η όποια δίωξη επινοήθηκε προσχηματικά κατά του δημοσιογράφου του ΑΝΤ1.
 
http://fimotro.blogspot.com

No comments:

Post a Comment