Monday, February 20, 2012

Ποιοι είναι οι Έλληνες Anonymous - Πως «εισέβαλαν» στην ιστοσελίδα του υπ. Δικαιοσύνης


Η Greek Hacking Scene με δύο ακόμη ομάδες εθνικιστών χάκερς είναι υπεύθυνοι για την ηλεκτρονική εισβολή στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

«Έχουν πάρει βίντεο τον Anonymous από το youtube που αναφερόταν στην κατάσταση της χώρας μας και το έχουν προσαρμόσει στη δική τους εισβολή, ως ένδειξη “υποστήριξης” στη δράση τους. Οι Anonymous από το περασμένο Αύγουστο έχουν προαναγγείλει ηλεκτρονικές επιθέσεις στη χώρα μας» επισημαίνει αξιωματικός της αρμόδιας αστυνομικής υπηρεσίας.

Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, πρόκειται για νεαρούς Έλληνες, που κατά καιρούς έχουν προβεί σε ηλεκτρονικές επιθέσεις με στόχους ιστοσελίδες της Τουρκίας, των Σκοπίων και της Αλβανίας, ενώ έβαλαν και την ταυτότητα των Anonymous, είτε για να «θολώσουν» τα νερά, είτε γιατί πράγματι υποστηρίζουν τη δράση τους.

Για την εισβολή στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης έχουν χρησιμοποιήσει αρχικό server από τη Σουηδία, ωστόσο, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι αξιωματικοί,  έχουν αφήσει πίσω τους πολλά «ίχνη» τα οποία πολύ σύντομα θα οδηγήσουν στο εντοπισμό τους.







«Η δικαιοσύνη έρχεται» έχουν γράψει στην πρώτη σελίδα του site του υπουργείου Δικαιοσύνης και σε ηχογραφημένο μήνυμά τους αναφέρουν: «Αυτό που συμβαίνει τώρα στη χώρα σας είναι απαράδεκτο. Ανεβήκατε στην εξουσία για να εκφράσετε τις επιθυμίες και του λαού σας και έχετε αποτύχει απαξιωτικά. Σκοτώσατε το πιο ιερό πράγμα της χώρας σας που είναι η δημοκρατία. Η δημοκρατία γεννήθηκε στη χώρα σας και εσείς τη σκοτώσατε. Οι ίδιοι οι πολίτες σας σάς μισούν κι εσείς τους κοιτάτε χωρίς να κάνετε τίποτα για να το αποτρέψετε. Μπήκατε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, χωρίς την έγκριση του λαού σας. Επιβάλατε τη δικτατορία στους ώμους τους και επιτρέψατε στους τραπεζίτες και τους μονάρχες της ΕΕ να υποδουλώσουν τον λαό σας, οικονομικά και πολιτικά». Βέβαια αυτό το μήνυμα ήταν πράγματι των anonymous που είχε αναρτηθεί στο youtube.

Μόλις εκδηλώθηκε η ηλεκτρονική επίθεση σήμανε συναγερμός στα τμήματα πληροφορικής των υπουργείων και άλλων κρατικών υπηρεσιών προκειμένου να «θωρακίσουν» τις ιστοσελίδες τους, καθώς οι «ανώνυμοι» στο μήνυμα τους σημειώνουν πως εάν μέσα σε δυο εβδομάδες η Ελλάδα δεν σταματήσει να εφαρμόζει την ACTA (συνθήκη που έχουν υπογράψει πολλές χώρες σχετικά με ζητήματα που αφορούν την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας) θα κάνουν νέες επιθέσεις σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα υπουργεία, υποστηρίζοντας πως έχουν στην διάθεση τους όλους τους κωδικούς πρόσβασης.

Οι πραγματικοί «ανώνυμοι» έχουν κατεβάσει τα sites του FBI και του Λευκού Οίκου, της Visa και της MasterCard, της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας, του Αυστραλού πρωθυπουργού, του YouTube όταν αποφάσισε να «κατεβάσει» τα μουσικά βίντεο τους «γέμισαν» με πορνογραφικά βίντεο. Αποκάλυψαν το Hidden Wiki μέσα από το οποίο βρήκαν πολλά links που οδηγούσαν σε παιδικό πορνογραφικό υλικό, ενώ επιτέθηκαν μαζικά σε κυβερνητικές ιστοσελίδες σε ΗΠΑ, Βραζιλία, Πολωνία και αλλού. Από το 2010 μέχρι σήμερα, έχουν συλληφθεί σε όλο τον κόσμο περισσότερα από 60 άτομα που σχετίζονται με τους Anonymous. Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι 7-8 άτομα καλύπτονται κάτω από την «ομπρέλα» τους και σίγουρα όχι οι χθεσινοί.
Πηγή

No comments:

Post a Comment