Tuesday, February 28, 2012

Πλημμυρισμένο chic: Μια νέα αρχιτεκτονική πρόταση



Όταν το ποτάμι δεν περνάει από το σπίτι, το σπίτι θα περάσει μέσα από το ποτάμι.
Σχεδόν όλοι θα θέλαμε ένα σπίτι με θέα στη θάλασσα και τον απέραντο ωκεανό, ή έστω σε μια λίμνη. Εντάξει,κι ένα κελαριστό ποτάμι μάλλον θα μας έκανε.
Ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου σπιτιού όμως δεν έμεινε στα όνειρα και τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες και αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να αποκτήσει τη θέα που του αξίζει. Στην πορεία, όμως, μάλλον το παράκανε.
Το σπίτι ονομάζεται Hind House και είναι σχεδιασμένο από την βραβευμένη αγγλική αρχιτεκτονική φίρμα John Pardy Architects, η οποία ανέλαβε να φτιάξει μια κατοικία «one of a kind» -και η αλήθεια είναι πωςδεν υπάρχει άλλο σπίτι παρόμοιό του σε ολόκληρο τον κόσμο. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Loddon στην περιοχή Victoria της Αυστραλίας και βασίζεται σε τρία βασικά κομμάτια: κοινόχρηστους χώρους αναψυχής, προσωπικούς χώρους ξεκούρασης και χώρους φιλοξενούμενων. Κάθε μία από αυτές τις χρήσεις πιάνει και από μία πτέρυγα του κτίσματος και όλες μαζί «ακτινοβολούν» προς τα έξω δημιουργώντας μια εικόνα που οι αρχιτέκτονες περιγράφουν ως «μορφή ανεμόμυλου».
Πηγή

No comments:

Post a Comment