Wednesday, February 22, 2012

Μίνι Σοκολατένια Cupcakes



ΜΙΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ CUPCAKES Υλικά για τα κεκάκια: 1 1/2 κούπα(ες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κούπα(ες) άγλυκο κακάο 2 κ.γλ. στιγμιαίος καφές (σκόνη) 1 κούπα(ες) ζάχαρη 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 1/2 κ.γλ. σόδα 1 πρέζα αλάτι 3/4 κούπα(ες) γάλα 1/2 κούπα(ες) λάδι 1/2 στικ βανίλια 2 κ.γλ. μηλόξυδο

για την επικάλυψη: 1/2 κούπα(ες) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 170 γρ. κρεμώδες τυρί σε θερμοκρασία δωματίου, όπως μασκαρπόνε ή Φιλαδέλφεια 2 κούπα(ες) άχνη ζάχαρη 1/2 στικ βανίλια   ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής για τη διακόσμηση:   πολύχρωμα τρουφάκια (προαιρετικά)

Διαδικασία
για τα κεκάκια: Σε ένα μπολ ρίχνω το γάλα, το λάδι, τη βανίλια και το μηλόξυδο, ανακατεύοντας καλά κι ομογενοποιώντας. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το σύρμα πρόχειρα το αλεύρι καλά αλεσμένο, το κακάο, τον καφέ, τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτω τμηματικά το μπολ με τα υγρά υλικά στα στέρεα, στον κάδο. Χτυπάω μέχρι να ενωθούν τελείως όλα τα υλικά μου. Τοποθετώ τις ειδικές θήκες ψησίματος σε φόρμες για μάφιν και τις γεμίζω με το μείγμα, μέχρι τη μέση ή και λίγο παραπάνω. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10'-12', μέχρι να ψηθούν και να στεγνώσουν τα κεκάκια.
Αφήνω τα cupcakes να κρυώσουν κι  ετοιμάζω την   επικάλυψη.

για την τυρένια επικάλυψη: Σε μεσαία ταχύτητα χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με το τυρί για 2'-3', να γίνει αφράτη κρέμα. Κατεβάζω την ταχύτητα και προσθέτω τμηματικά τη ζάχαρη. Προς το τέλος ρίχνω και τη βανίλια. Αν θέλω, χρησιμοποιώ και ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής, για να δημιουργήσω μια τυρένια κρέμα με έντονο χρώμα! για τη συναρμολόγηση: Περνάω την κρέμα του τυριού σε κορνέ και γαρνίρω τα μάφιν.
για τη διακόσμηση: Αν θέλω, τα πασπαλίζω με πολύχρωμα τρουφάκια για το τελείωμα.
Πηγή

No comments:

Post a Comment