Ο εκθεσιακός χώρος ενός από τα πιο εμβληματικά κτήρια τέχνης του Μεξικού, είναι λιτός -για να μην «κοντράρει» τις περίφημες τοιχογραφίες.
Το Polyforum Cultural Siqueiros είναι το αριστούργημα του David Alfaro Siqueiros, ενός από τους τρεις μεγάλους καλλιτέχνες τοιχογραφιών του Μεξικού, μαζί με τον Diego Rivera και τον Jose Clemente Orozco. Πρόκειται για ένα πολιτιστικό – συνεδριακό κέντρο, που στο σύνολό του είναι διακοσμημένο εξωτερικά με μια γιγαντιαία τοιχογραφία του περίφημου καλλιτέχνη. Στο εσωτερικό του υπάρχουν και γκαλερί για άλλα έργα τέχνης και προσφάτως το αρχιτεκτονικό γραφείο BNKR Arquitectura κλήθηκε να αναπλάσει τον χώρο τους.
Προσπαθώντας να μην «κοντράρουν» καθόλου το εξωτερικό, με τις επιβλητικές τοιχογραφίες, οι αρχιτέκτονες αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα λιτό, λευκό εσωτερικό χώρο. Περισσότερο αφαίρεσαν στοιχεία της προηγούμενης κατασκευής, παρά πρόσθεσαν καινούργια. Κράτησαν μεν το ξύλινο ταβάνι και την επιβλητική σκάλα, βερνικώνοντάς τα από την αρχή, και από ‘κει και πέρα έβαψαν τα πάντα λευκά και έκαναν αδιαφανή τα όποια τζάμια υπήρχαν στο χώρο. Το μόνο που πρόσθεσαν ήταν το ελλειπτικό έπιπλο της ρεσεψιόν. Το τελικό αποτέλεσμα κάνει άριστα την δουλειά του, αναδεικνύοντας τα έργα που εκτίθενται στις γκαλερί, αλλά κυρίως διατηρώντας το ενδιαφέρον εκεί που πρέπει: στο εξωτερικό, δηλαδή, του κτηρίου και στις τοιχογραφίες του.