Monday, February 20, 2012

SPRING ROLLS


SPRING ROLLS
Μία ελαφριά συνταγή για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όλους τους υπόλοιπους που θέλουν να αποτοξινωθούν λίγο από την κρεπάλη των γιορτών!


ΥΛΙΚΑ (για 15 τεμάχια περίπου)
15 λωρίδες φύλλο κρούστας πλάτους 12 εκ.
2 κουτ. σούπας μαργαρίνη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κούπες λάχανο ψιλοκομμένο
1/2 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
200 γρ. τυρί (έμενταλ) τριμμένο
2 κουτ. σούπας μηλόξυδο
λίγο θυμάρι
κόλιανδρο
αλάτι - πιπέρι
λίγη μαργαρίνη ή λάδι για το άλειμμα των φύλλων

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαραίνουμε το κρεμμύδι με λίγο νερό, προσθέτουμε το λάχανο, την πιπεριά και τη μαργαρίνη και σωτάρουμε ελαφρά, ώσπου να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε το θυμάρι, το κόλιανδρο, το μηλόξυδο, αλάτι και πιπέρι και τέλος το τυρί. Ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας και το αλείφουμε με λάδι. Βάζουμε στη μία άκρη του φύλλου μία κουταλιά γέμιση και τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό, διπλώνοντας προς τα μέσα και τις δύο άκρες του φύλλου, καθώς τυλίγουμε. Αλείφουμε με μαργαρίνη ή λάδι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 8 λεπτά.
Σερβίρουμε με γλυκόξινη σος ή ό,τι άλλο επιθυμούμε.
Πηγή

No comments:

Post a Comment