Tuesday, March 6, 2012

ΦΩΤΟ: Εντυπωσιακές οι εγκαταστάσεις για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου

ΦΩΤΟ: Εντυπωσιακές οι εγκαταστάσεις για τους Ολυμπιακούς του ΛονδίνουΕντυπωσιακές είναι οι φωτογραφίες από τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Λονδίνο, το οποίο βρίσκεται στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για τους 30ους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με μια διοργάνωση που φιλοδοξεί να αλλάξει τελείως το κλίμα των Ολυμπιακών Αγώνων, το Λονδίνο ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη πόλη στον κόσμο που θα φιλοξενήσει για τρίτη φορά την λαμπρή αθλητική διοργάνωση, αναφέρει το iefimerida.gr. Yπενθυμίζεται πως το Λονδίνο διοργάνωσε Ολυμπιακούς το 1908 και το 1948.
Οι διοργανωτές όμως της 30ης Ολυμπιάδας της σύγχρονης εποχής φιλοδοξούν να δώσουν μια τελείως διαφορετική «νότα» στους Αγώνες ξεφεύγοντας από τη λογική που διαπερνούσε τους Αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου. Γι’ αυτό το λόγο αποφάσισαν να δημιουργήσουν παιχνιδιάρικα κτήρια που θα αντανακλούν την funky πλευρά του Λονδίνου καθώς και την ετερογένεια ανθρώπων λαών και πολιτισμών που συνυπάρχουν στην βρετανική μητρόπολη. Mεταξύ των αρχιτεκτόνων-σταρ που υπογράφουν τα κτήρια είναι φυσικά ο Άνις Καπούρ και η Ζάχα Χαντίντ, των οποίων τα κτήρια έχουν ήδη κλέψει τα βλέμματα.







http://www.tsantiri.gr

No comments:

Post a Comment