Sunday, February 26, 2012

Τα 10 πιο καρναβαλικά μέρη του πλανήτη

Τα 10 πιο καρναβαλικά μέρη του πλανήτη Η αποκριάτικη περίοδος πλησιάζει στην κορύφωσή της και οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στήνονται σε όλο τους το πολύχρωμο μεγαλείο σε όλο τον πλανήτη. Η ταξιδιωτική ιστοσελίδα Cheapflights δημιούργησε το δικό της top 10 προορισμών για τους mainstream αλλά και τους εναλλακτικούς καρναβαλιστές κι εμείς σας μεταφέρουμε την λίστα και… χαζεύουμε τις φιέστες ανά την υφήλιο.


1.Mardi Gras, Νέα Ορλεάνη, ΗΠΑ

Κάθε χρόνο, η «Λιπαρή Τρίτη» που σηματοδοτεί την έναρξη της καθολικής Σαρακοστής, γιορτάζεται στην Λουιζιάνα με κάθε τιμή (και κάθε χρώμα του ηλιακού φάσματος στα πρόσωπα των συμμετεχόντων). Το πάρτι χαρακτηρίζεται το μεγαλύτερο free party στην Γη με παρελάσεις που διαρκούν μια εβδομάδα.
2. Καρναβάλι του Binche, Βέλγιο

Το καρναβάλι της βελγικής πόλης συγκαταλέγεται στην λίστα με την Κληρονομιά Παραδόσεων της UNESCO και περιλαμβάνει περίπου 1.000 άνδρες της πόλης, οι οποίοι επιλέγονται για να μεταμορφωθούν σε Gilles, ένα είδος κλόουν που προχωρά στην πόλη από το βράδυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων.
3. Καρναβάλι των Trinidad και Tobago

Επί μήνες οι κάτοικοι της Καραϊβικής ετοιμάζουν τα φανταχτερά τους κοστούμια και επί τρεις ημέρες, πριν την «Λιπαρή Τρίτη» πραγματοποιούν μία τεράστια γιορτή με μουσικές μάχες μεταξύ συγκροτημάτων για το ποιος θα λάβει τον τίτλο «Calypso Monarch», μία από τις σημαντικότερες τιμές στην χώρα.
4. Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το πιο ξακουστό καρναβάλι του κόσμου, αυτό στο οποίο οι Βραζιλιάνοι δίνουν όλο τους το είναι για να γεμίσουν τους δρόμους του Ρίο με χρώματα, μουσικές και χορευτές σάμπα.
5. Mardi Gras, Σύδνεϋ, Αυστραλία

Και στην Αυστραλία η «Λιπαρή Τρίτη» γιορτάζεται με κάθε τιμή, αλλά σε αυτή την περίπτωση, «τιμώμενα πρόσωπα» είναι τα μέλη της LGBT κοινότητας, αφού διοργανώνονται πάνω από 60 events για χάρη τους. Το πιο ενδιαφέρον θέαμα είναι η παρέλαση μεταξύ των δρόμων Oxford και Flinders, ενώ και το λιμάνι της πόλης πλημμυρίζει από χρώματα.
6. Το καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Το καρναβάλι είναι καλοκαιρινή υπόθεση στην Γηραιά Αλβιόνα – Ολυμπιακοί πλησιάζουν και κάθε γιορτή θα συνοδεύεται απαραίτητα από τον ήλιο του Αυγούστου. Οι κάτοικοι του Λονδίνου από το Τρινιδάδ σέρνουν τον χορό, αλλά ένα εκατομμύριο επισκέπτες αναμένεται να ακολουθήσουν στα στενά δρομάκια του δημοφιλούς προαστίου.
7.Χειμερινό Καρναβάλι του Κεμπέκ, Καναδάς

Κάθε Φεβρουάριο, η παγωμένη καναδική πόλη ξυπνά και το καρναβάλι της συνοδεύεται από επιδείξεις snowboard και ελκηθροδρομιών, διαγωνισμούς… χιονογλυπτικής και μασκέ πάρτι, που περιλαμβάνουν τεράστιες συναυλίες και παρελάσεις για μικρούς και μεγάλους.
8.Καρναβάλι Βενετίας, Ιταλία

Οι βενετσιάνικες μάσκες αποκτούν χρηστική αξία, οι αρχοντικές φορεσιές και οι φαντασμαγορικές μεταμφιέσεις βγαίνουν από τα ντουλάπια και η Βενετία υποδέχεται πλήθη τουριστών που περιμένουν να διασκεδάσουν αλλά και να δουν ποιος θα ψηφιστεί «μασκαράς της χρονιάς» και να συμμετάσχουν στην «σιωπηλή υδάτινη παρέλαση», θαυμάζοντας την «Πτήση του Αγγέλου» στην πόλη.
9.Mardi Gras των Universal Studios, Ορλάντο, ΗΠΑ

Κάθε Σάββατο επί δύο μήνες μέχρι να φτάσει η «Λιπαρή Τρίτη», στα στούντιο στην Φλόριντα στήνονται μουσικές εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια, συναυλίες με πασίγνωστους τραγουδιστές, γαστριμαργικές εκπλήξεις και καθόλου αναστολές.
10. Καρναβάλι του Montevideo, Ουρουγουάη

Οι κάτοικοι της Ουρουγουάης έχουν την τύχη να απολαμβάνουν το μεγαλύτερο σε διάρκεια καρναβάλι του κόσμου. Για περισσότερες από 40 ημέρες, το Μοντεβιδέο συγκεντρώνει τα βλέμματα και τους επισκέπτες όλης της χώρας και τα θέατρα της πόλης στεγάζουν τα περίφημα tablados, αυτοσχέδιες όπερες πολιτών που παρουσιάζουν μέσα από αυτές το κοινωνικοπολιτικό κλίμα της χώρας. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι παρελάσεις, που έχουν αφρικανικές ρίζες, στις οποίες ένας «ποταμός» από κρουστά οδηγεί στην κορύφωση του Καρναβαλιού.
Πηγή

No comments:

Post a Comment