Sunday, February 26, 2012

PanCakes!



ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

Λοιπόν, πάντα μου άρεσαν οι τηγανίτες, όμως όσες έχω δοκιμάσει εώς τωρα (απο γιαγιάδες, μαμάδες, θείες, κλπ.), ή θα κολυμπούσαν στο λάδι ή θα ήταν σκληρές σαν σόλες...!
Έτσι, απέφευγα να δοκιμάσω και να τις εντάξω στη διατροφή μου. Παράλληλα, έκανα αρκετή έρευνα, ώστε να βρω την ιδανική για τα γούστα μου. Και τη βρήκα!! Και σας την παραθέτω..!

ΥΛΙΚΑ για 15 περίπου τεμάχια
Για το χυλό:
2 1/2 φλυτζάνια χλιαρό νερό
500 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλυτζάνι λάδι
2 κουταλιές μαγιά σε σκόνη
Μια πρέζα αλάτι
Λίγη λιωμένη μαργαρίνη για το τηγάνισμα

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε ολα τα υλικά, ώσπου να γινει λείος χυλός. Αφήνουμε για λίγα λεπτα να φουσκώσει.
Αλείφουμε ενα αντιλολλητικό τηγάνι με λίγη λιωμένη μαργαρίνη και το βάζουμε σε σιγανή φωτιά. Παίρνουμε μια κουταλιά χυλό, τη ρίχνουμε στο τηγάνι και το κινούμε κυκλικά, ώστε να σχηματιστεί ένας στρόγγυλος δίσκος. Ψηνουμε και από τις δυο πλευρές μεχρι να ροδίσουν. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία, μεχρι να τελειώσει ο χυλός, προσέχοντας να μην παραλείπουμε τη μαργαρίνη. Βάζουμε τις τηγανίτες σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας.

Για το σερβίρισμα μπορούμε να κάνουμε απειρους συνδυασμούς, όπως φρέσκα φρούτα κομμένα σε κομματάκια, μαρμελαδα, μέλι, ξηρούς καρπούς, τυρί, αλλαντικά και ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή σας...!!
Πηγή

No comments:

Post a Comment