... μα φυσικά Godfather.
Ήταν Παρασκευή βράδυ όταν έμαθα από θαμώνα του Pop, πως ο συνδυασμός ουίσκι και αμαρέτο ακούει στο όνομα Godfather. Μέχρι τότε έπινααπλά Jack-amaretto, συνήθως σε ποτήρι σφηνακίου.
Το περί ου ο λόγος ποτό είναι αρκετά γλυκό· το αμυγδαλένιο λικέρ επισκιάζει ελαφρώς το ουίσκι. Θα το σέρβιρα μετά από γεύμα, αντί για γλυκό. Ή καλύτερα μετά το γλυκό, για τη χώνεψη.
Όσο για τη σύνδεση του ποτού με τον Don Corleone έψαξα στο διαδίκτυο αλλά δεν βρήκα κάτι. Εικάζω πως η ονομασία προέρχεται από την προσθήκη του ιταλικού αμαρέτο. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι, με χαρά θα με διαφωτίσει.
Τα συστατικά για 1 ποτήρι του ουίσκι είναι τα εξής:
Γεμίζουμε το ποτήρι με πάγο και προσθέτουμε τα ποτά. Φροντίζουμε να έχουμε προμηθευτεί ποτήρια από τα προικιά μας (ή τη βιτρίνα της γιαγιάς) καθώς η περίσταση απαιτεί κάτι παλιακό.
Καλή απόλαυση!
ΠηγήΉταν Παρασκευή βράδυ όταν έμαθα από θαμώνα του Pop, πως ο συνδυασμός ουίσκι και αμαρέτο ακούει στο όνομα Godfather. Μέχρι τότε έπινα
Το περί ου ο λόγος ποτό είναι αρκετά γλυκό· το αμυγδαλένιο λικέρ επισκιάζει ελαφρώς το ουίσκι. Θα το σέρβιρα μετά από γεύμα, αντί για γλυκό. Ή καλύτερα μετά το γλυκό, για τη χώνεψη.
Όσο για τη σύνδεση του ποτού με τον Don Corleone έψαξα στο διαδίκτυο αλλά δεν βρήκα κάτι. Εικάζω πως η ονομασία προέρχεται από την προσθήκη του ιταλικού αμαρέτο. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι, με χαρά θα με διαφωτίσει.
Τα συστατικά για 1 ποτήρι του ουίσκι είναι τα εξής:
- 60 ml ουίσκι malt ή bourbon
- 30 ml amaretto
Γεμίζουμε το ποτήρι με πάγο και προσθέτουμε τα ποτά. Φροντίζουμε να έχουμε προμηθευτεί ποτήρια από τα προικιά μας (ή τη βιτρίνα της γιαγιάς) καθώς η περίσταση απαιτεί κάτι παλιακό.
Καλή απόλαυση!
No comments:
Post a Comment