Tuesday, February 21, 2012

OREO Cupcakes




Η συνταγή των cupcakes που θα δείτε από κάτω είναι η πιο γνωστή συνταγή. Θα μου πείτε τώρα εσείς τι να τα κάνουμε τα απλά κεκάκια της γιαγιάς. Ε, λοιπόν αυτά τα cupcakes διαφέρουν λόγω της κρέμας. Η κρέμα αυτή φτιάχνεται με τα αγαπημένα μας μπισκότα OREO και έχει υπέροχη γεύση!!! Καλή δημιουργία και καλή απόλαυση!!!


Για τα cupcakes θα χρειαστούμε

1 πακέτο βούτυρο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
1 κούπα γάλα
2 βανίλιες
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για την κρέμα OREO θα χρειαστούμε

1 πακέτο μπισκότα OREO - κανονικό μέγεθος
1 πακέτο μπισκότα OREO Mini - για την διακόσμηση
240 γραμμάρια τυρί κρέμα - σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπα βούτυρο - σε θερμοκρασία δωματίου
3 3/4 κούπες ζάχαρη άχνη
1 βανίλια

Εκτέλεση

cupcakes

Χτυπάμε στο μίξερ το  βούτυρο και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια διαδοχικά τα αυγά, το γάλα και τις βανίλιες.Μετά προσθέτουμε το αλεύρι.Τέλος, βάζουμε το μίγμα μέσα σε θήκες.Ψήνουμε τα cupcakes για 35 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Tip μπορούμε να βάλουμε στον πάτο κάθε θήκης πριν χύσουμε το μίγμα, ένα μπισκότο OREO.

κρέμα OREO

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη κρέμα τυριού. Στη συνέχει προσθέτουμε την βανίλια και σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη ώσπου να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα. Μετά βάζουμε τα μπισκότα OREO στο μπλέντερ και τα χτυπάμε χωρίς να γίνουν τελείως σκόνη.Ύστερα προσθέτουμε τα κομματάκια απ' τα μπισκότα OREO .Τέλος,  τη βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει.

διακόσμηση

Βάζουμε πάνω στα cupcaces την κρέμα όπως δείχνει και η φωτογραφία. Τέλος μπορούμε να βάλουμε μπισκοτάκια OREO για να ομορφύνουν τα cupcaces καθώς και τρύματα από μπισκότα OREO.
 

1 comment:

Anonymous said...

Καλησπέρα!
Πόσα cupcakes μπορείς να φτιάξεις με τις πιο πάνω δοσολογίε ;;;

Post a Comment