Thursday, April 26, 2012

ΦΩΤΟ: Το θρυλικό Cutty Sark ανοίγει πανιά 143 χρόνια μετά το πρώτο ταξίδι!

ΦΩΤΟ: Το θρυλικό Cutty Sark ανοίγει πανιά 143 χρόνια μετά το πρώτο ταξίδι!Χρειάστηκε εντολή της βασίλισσας Ελισάβετ, ατελείωτες ώρες δουλειάς και 50.000.000 λίρες Αγγλίας για να πέσει ξανά στον Ατλαντικό το καμάρι του εμπορικού βρετανικού στόλου. Το Cutty Sark δεν κάνει πλέον ταξίδια στον δρόμο του τσαγιού αλλά δεμένο στο Γκρίνουϊτς περιμένει τον κόσμο να το εξερευνήσει…






Τα εγκαίνια του υπέρλαμπρου μουσείου τα έκανε η ίδια η βασίλισσα παρά τις εξαιρετικά άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την περίοδο στην Βρετανία και όλοι πλέον μιλούν για την ευτυχή συγκυρία της ολοκλήρωσης των εργασιών ανακατασκευής λίγους μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου!


Το εντυπωσιακό ιστιοφόρο -το πιο γρήγορο ιστιοφόρο της εποχής του- καθελκύστηκε από το ναυπηγείο των Σκοτ και Λίντον στις 22 Νοεμβρίου 1869 με προορισμό τις αγορές του τσαγιού σε όλο τον κόσμο και το εμπόριο μαλλιού από την Αυστραλία.



Το 1954 άραξε στην ειδικά κατασκευασμένη αποβάθρα του Γκρίνουϊτς κασι με παρέμβαση των ανακτόρων το 2006 μπήκε σε διαδικασία αναπαλαίωσης. Η καταστροφική πυρκαγιά του 2007 θα μπορούσε να είχε προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά εάν μεγάλα τμήματα του πλοίου (περισσότερο από το 50%) δεν είχαν μεταφερθεί σε άλλους χώρους για επισκευές.



Το θρυλικό σκαρί έχει πλέον ανοίξει τα καταστρώματά του στο κοινό και οι ιστορίες που έχει να διηγηθεί είναι ανεξάντλητες.








Πηγή

No comments:

Post a Comment