Thursday, April 26, 2012

ΦΩΤΟ – Κόλιν Φερθ: Ελάτε να σώσουμε τους Iνδιάνους Awa!

ΦΩΤΟ – Κόλιν Φερθ: Ελάτε να σώσουμε τους Iνδιάνους Awa!Μια εκστρατεία για την πρόληψη της παράνομης υλοτομίας και την οδήγηση της πλέον απειλούμενης φυλής του κόσμου προς εξαφάνιση, ξεκίνησε την Τετάρτη με μια ταινία μικρού μήκους ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Κόλιν Φερθ ...







«Οι παράνομοι λαθροθήρες, όταν συναντήσουν έναν Awa τον δολοφονούν με τα πυροβόλα όπλα τους, την ώρα που ο ιθαγενής διαθέτει μόνον το τόξο του με λίγα βέλη», λέει ο διάσημος Βρετανός ηθοποιός και κηρύττει την έναρξη της εκστρατείας «Διεθνής Επιβίωση» για τους Ινδιάνους του Αμαζόνιου.
Μάχεται με μεγάλο πείσμα για την προστασία των Ινδιάνων ενώ οι Βραζιλιάνοι εθνολόγοι μιλούν για γενοκτονία καθώς ο συνολικός πληθυσμός των Awa δεν ξεπερνά, σήμερα, τους 350-360, σε ομαδική διαβίωση και τους 100 σε ατομική διαβίωση, κάπου μέσα στον Αμαζόνιο.



Οι Awa ζουν στο δάσος μαζί με τα άγρια ζώα και ο Βρετανός ηθοποιός απευθύνει σθεναρή έκκληση στον υπουργό Δικαιοσύνης της Βραζιλίας, Ζοζέ Εντουάρδο Καρντόσο, να εκτοπίσει με αμετάκλητο τρόπο τους εποίκους από το δάσος, μαζί με τους παράνομους λευκούς λαθροθήρες και τους κάθε λογής «καταληψίες» του.



Το Βραζιλιάνικο Εθνικό Ιδρυμα Καταγραφής Ινδιάνικων φυλών, Funai, έχει καταγράψει συνολικά 77 ινδιάνικες φυλές, σε διαβίωση σε μάλλον απρόσιτα σημεία του Αμαζόνιου, που αποτελούν μόλις το 11%-12% της συνολικής έκτασής του. Απειλούνται ωστόσο διαρκώς από τις απρόσμενες, εχθρικές συναντήσεις με τους λευκούς εποίκους του δάσους, από τις ενδημικές ασθένειες απέναντι στις οποίες το «παρθένο» ανοσοποιητικό σύστημά τους είναι απροετοίμαστο, αλλά και την αλόγιστη καταστροφή του δάσους.






Πηγή

No comments:

Post a Comment